Logo Rikkers Infographics

Wat kan RIkkers Infographics voor u betekenen?

Rikkers Infographics brengt uw boodschap in beeld: grafische communicatie voor online en offline media, zoals tijdschriften, websites, rapportages en presentaties. Rikkers Infographics biedt de volgende diensten:

Infographics

Infographics zijn een visuele weergave van informatie. Ze geven via kleurrijke combinaties van onder meer diagrammen, tekeningen en teksten inzicht in bijvoorbeeld het verloop van de verkiezingen, de werking van een apparaat, of de stand van zaken van de economie, arbeidsmarkt of internet. Rikkers Infographics heeft ruime ervaring met het maken van infographics voor (semi-)overheid en bedrijfsleven, zowel voor drukwerk als voor online gebruik.

Presentaties

Een overtuigende presentatie vertelt uw toeschouwers een logisch verhaal, steeds ondersteund door argumenten in woord en beeld. Een tijdlijn schetst de agenda, schema's en diagrammen verhelderen de boodschap, grafieken tonen onderzoeksresultaten. Rikkers Infographics kan uw presentaties zowel in Microsoft Powerpoint als in Prezi ontwikkelen, eventueel ondersteund door een bijpassend (project)rapport of andere tekst.

Animaties

Infographics hoeven geen statische figuren in een tijdschrift of op een website te zijn, ze kunnen uw verhaal ook via bewegend beeld aan de doelgroep vertellen. Korte animatiefilms of zelfs interactieve infographics zijn een interessante manier om de aandacht van de bezoekers van uw website te trekken. Het ontwikkelen ervan is een samenwerkingsproject dat begint met de analyse van uw wensen en het schetsen van een storyboard. In nauw overleg met u komt zo een bijvoorbeeld een tekenfilm tot stand, die u eenvoudig op YouTube plaatst.

Kaarten en plattegronden

Veel informatie in rapporten en infographics heeft een geografisch karakter: financiƫle, maatschappelijke of natuurverschijnselen kunnen per lokatie verschillen, en klanten en afzetmarkten zijn verspreid over land of regio. Thematische kaarten brengen via kleuren, staafdiagrammen, stippen, lijnen en bewegingspijlen allerlei onderwerpen op een eenvoudige maar heldere manier in beeld.